Održana konvencija Gradske organizacije SDP-a Ogulin

Press 25. studenoga 2023

Sinoć je, u Domu obrtnika Ogulin, održana tematsko-izvještajna konvencija Gradske organizacije SDP-a Ogulin,  kojoj su, među ostalim gostima, nazočili  predsjednik SDPa Hrvatske Peđa Grbin i članica Predsjedništva i gradonačelnica Supetra Ivana Marković.

U uvodnoj riječi predsjednik Gradske organizacije SDP-a i gradonačelnik Ogulina Dalibor Domitrović, osvrnuo se na funkcioniranje stranke, koje je po njemu odlično, napomenuvši da će se ponovo reaktivirati centralni Savjet SDP-a, kako bi se i što više mladih uključilo u rad. Podsjetio je da je SDP-ova vlast u Ogulinu u 6 godina za čak tri puta povećala gradski proračun, ali i broj zaposlenih za oko 500. Aktualna vlast u Ogulinu odradila je i brojne prijave na europske fondove i trenutno ih ima u vrijednosti od oko 10 milijuna eura.

„HDZ nas napada, ali nesuvislo. Vrlo brzo izići ćemo u javnost s podacima o njihovoj korupciji i njihovim  malverzacijama“ – poručio je sa skupa Domitrović, ne otkrivajući točno o čemu se radi.

Nakon Ivane Marković, nazočnima se obratio i Peđa Grbin, podsjetivši da je prije 6 godina, 5 mjeseci i 3 tjedna u Ogulinu osvanuo dan za povijest, jer je tada SDP pobijedio na izborima, nakon punih 27 godina vladavine HDZ-a. Iako se to činilo nemogućim, ipak se dogodilo.

Vjeruje da se nešto slično može dogoditi i na predstojećim izborima koji su u godini pred nama.

„HDZ je natjerao umirovljenike da žive sa 300 eura mjesečno i prioritet nam je da se to promijeni i da imaju dostojanstven život. Poslodavcima koji žele povećati plaće njihovih radnika, treba smanjiti porez i mi ćemo to učiniti. Isto tako, omogućit ćemo svoj djeci besplatan vrtić, jer je moguće“ – poručio je Grbin.